Spomini izpod pepela je razstava v spomin žrtvam holokavsta, predvsem Romom, umorjenih v koncentracijskih taboriščih med drugo svetovno vojno. Razstava, ki jo je pripravilo Društvo romski informacijski center Anglunipe, je na ogled v Centru kulture Španski borci do 7. Aprila. Bili smo na predstavitvi knjige Romi in romska naselja v Sloveniji, pogovarjali smo se s poslušalko Naših poti, Jožico Radovan iz Šentjerneja. Vsak prvi ponedeljek v mesecu izbiramo domačo in tujo skladbo minulega meseca. Tokratni predlogi po izboru glasbenega urednika Petra Barbariča so: na domačem delu ŽGANICA, Langa in RUMELAJ,Istranbul. Na tujem delu lahko izbirate med skladbama MUY OCUPADA, Calaita Flamenco Son in RAMO RAMO, Ljubiša Stojanović - Louis.

Spomini izpod pepela je razstava v spomin žrtvam holokavsta, predvsem Romom, umorjenih v koncentracijskih taboriščih med drugo svetovno vojno. Razstava, ki jo je pripravilo Društvo romski informacijski center Anglunipe, je bila  ogled v Centru kulture Španski. Bili smo na predstavitvi knjige Romi in romska naselja v Sloveniji, pogovarjali smo se s poslušalko Naših poti, Jožico Radovan iz Šentjerneja.

Tako kot vsak prvi ponedeljek v mesecu, smo z vašo pomočjo izbrali domačo in tujo skladbo minulega meseca. Za domačo romsko skladbo meseca marca ste izbrali  ŽGANICA, prekmurske romske skupine Langa. Tuja romska skladba meseca marca je postala RAMO RAMO, pokojnega popularnega romskega pevca iz Srbije, Ljubiše Stojanovića – Louisa.

Enisa Brizani