V ZADNJI letošnji oddaji Radia Hudo! je bila ljubezen v zraku. Mladi novinarji z Osnovne šole Preserje so razmišljali o metuljčkih v trebuščku, prvi ljubezni in prvih poljubih. Ali res drži, da se morajo še vedno fantje opogumiti in povabiti dekle v kino ali na zmenek – ali pa so morda tudi dekleta tista, ki lahko dajo pobudo? Kaj se dogaja v naših glavah, naših srčkih in naših mislih, ko smo zaljubljeni?

 

“Pri ljubezni morata biti oba za stvar.”

Ljubezen se lahko razume na različne načina – lahko jo razumemo kot naklonjenost drugim osebam, lahko pa jo povezujemo tudi z drugimi živimi bitji in dejavnostmi. In kaj o tem pravijo najmlajši?

“Ljubezen je to, ko se punca in fant skupaj družita, podobno kot prijateljstvo.”

Dostikrat se zgodi, da je ravno prijateljstvo zaradi ljubezni na preizkušnji. Nekateri se odločijo, da je prijateljstvo pomembnejše, medtem ko drugi izberejo ljubezen.

“Oprosti za mojo reakcijo včeraj. Tako neumna sem bila. Zdaj sem dojela, da so prijatelji pomembnejši od fantov.”

Ljubezen je včasih res zelo zapletena. Številni strokovnjaki so o njej napisali že mnogo knjig. Ker so imeli mladi novinarji na to temo veliko vprašanj, so povabili pred mikrofon strokovnjaka dr. Kristijana Muska Lešnika.

“Ljubezen je nekaj najlepšega in najbolj krasnega, kar se človeku lahko zgodi, tako da bodite čim bolj zaljubljeni pa čim rajše se imejte.”

In kako ljubezen razumejo mladi novinarji? Davidu se ljubezen zdi, kot da šteješ zvezde na neskončnem nočnem nebu, Zala pravi, da je kot veter – ne moreš je videti, lahko pa jo čutiš, Pia pa za piko na i pove, da ljubezen lahko najdeš tudi v tablici čokolade. Mi za konec dodajamo – ljubezen je nekaj res čudovitega, kar nam lahko polepša vsak dan našega življenja – zato se imejte radi :).

Dejan Petek, Tadeja Bizilj