Kako so se dijaki Šolskega centra Kranj in Gimnazije Jožeta Plečnika Ljubljana imeli na Mauritiusu? Tja so odšli v okviru projekta Mepi, zato še zdaleč ni šlo le za poležavanje na soncu. Več bomo izvedeli tudi o Mladinskem parlamentu alpske konvencije, ki se letos odvija v Kamniku, in o Lego Masters turnirju. Voditeljica Špela Šebenik.

“Ura je dvajset!” Tako so še pred začetkom pogovora moji gosti napovedali uro, ki je na prvem namenjena mladim. V studiu so se mi pridružili dijaki Šolskega centra Kranj, Gimnazije Jesenice in Gimnazije Jožeta Plečnika Ljubljana, ki so se prek kratkim vrnili iz Mauritiusa? Tja so odšli v okviru projekta Mepi, zato še zdaleč ni šlo le za poležavanje na soncu. Opravili so 4-dnevno odpravo, ko so hodili do 4 do 8 ur na dan, na otoku spoznali “fejst” punce, jih naučili plesati polko, one pa njih njihov tradicionalni ples sega, bili so povabljeni na hindujsko poroko, obiskali tudi bolj revno vas, barantali za spominke in začimbe ter pisali blog.

Ker se marca veliko dogaja, smo pripravili še reportaži z dveh zanimivih dogodkov. Kje se lahko mladi naučijo veliko o Alpah, se preizkusijo, tudi s pomočjo pravih politikov, kot parlamentarci, povadijo svojo angleščino in spoznajo veliko novih prijateljev iz drugih držav? V Kamniku, kjer poteka zanimiv dogodek – YPAC oz. Mladinski parlament alpske konvencije. Gre za srečanje mladih iz sedmih alpskih držav, kjer dijaki desetih šol razpravljajo o aktualnih problemih alpske regije.

Že prejšnji teden pa smo lahko videli tudi, kako dobre robote so iz kock sestavili dijaki in študenti ter z njimi tekmovali na turnirju Lego Masters.

Špela Šebenik