Glasovanje poteka na Facebooku Programa za mlade: https://www.facebook.com/programzamlade. Voditelja Nadia Petauer in Aleš Ogrin.

 

Prišli smo do finalnega obračuna druge sezone radijskega evropskega projekta, ki ga izvajamo v sodelovanju z Informacijsko pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji. Od septembra 2014, ko je v projekt vstopilo 16 slovenskih srednjih šol, smo obravnavali mnoge teme povezane z evropsko politiko in sedaj konec marca, smo prišli do velikega finala.

Ker sta finalni ekipi, ki prihajata iz Gimnazije Kranj in Prve gimnazije Maribor do sedaj nabrali že veliko “evropskega” znanja, smo pozornost tokrat namenili prihodnjemu razvoju naše skupne povezave. V studiu se nam je pridružil tudi vodja Informacijske pisarne EP v Sloveniji Klemen Žumer, kot članica žirije pa je svoje vtise letošnje sezone predstavila voditeljica TV Dnevnika in novinarka Manica Janežič Ambrožič.

Sedaj pa ste na vrsti poslušalci, ki boste s svojimi glasovi določili zmagovalca letošnjega Gymnasiuma.eu in s tem zmagovalni ekipi omogočili obisk Evropskega parlamenta v Strasbourgu. No, kot ste izvedeli v oddaji, tja potujeta obe ekipi, a tisti, ki jo boste določili kot zmagovalno, boste omogočili, da izbere datum potovanja in si s tem po svojih željah prilagodi termin te strokovne ekskurzije.

Glasovanje bo potekalo od srede, 25. 3. 2015 od 21. ure, zaključili pa ga bomo v sredo, 1. 4. 2015 ob 19. uri. Svoje glasove oddajte v glasovalnem prostoru.

 

Aleš Ogrin, Nadia Petauer