O kom bodo Gagajevci gagali ta petek? Sašo Hribar bo Tilnu Artaču, Juretu Mastnaku, Nejcu Mravlji, Aleksandru Pozveku in Marku Cirmanu razkril skrivnost na predvečer vnovičnega usodnega srečanja neugnanih, nepredvidljivih, neizprosnih in brezkompromisnih satirikov, ki prvoprogramsko poslušalstvo zabavajo že četrt stoletja. Kritičen, zajedljiv, radosten in vedno aktualen skok v konec tedna vas znova čaka v petek po 10. uri na Prvem! Če imate takrat preveč dela, boste oddajo kmalu po živi izvedbi našli tu - v svojo napravo pa lahko prelijete tudi njen podcast: http://podcast.rtvslo.si/radio_ga_ga.xml.

Radio Ga Ga se že pripravlja na svojo 25-letnico, a ker le-ta pade na velikonočni ponedeljek, se Sašo Hribar in njegovi sodelavci sprašujejo, ali bo sploh kdo prišel … Morda bo treba poiskati nov dan za obeležitev srebrnega jubileja oddaje, ki se je začela v povsem drugih časih: ko se je govorilo o Janezu v zaporu in njegovem sporu z Milanom, dandanes nepojmljivih rečeh …

Mirko Serpentinšek ml. v oddaji razkriva, kako preko slabe banke do denarja, ki omogoča uspeh na lokalnih volitvah. A pustimo malenkosti ob strani. Mirko je v oddaji predstavil zbirko očetovih izrekov z naslovom Baba.

»Če greš z babo v trgovino, je isto, kot če bi šel z babo v trgovino.«

Pesniškemu rahločutju Ivana Serpentinška se bo pri poslušanju tokratne oddaje resnično težko upreti, čeprav pesniku Karlu Erjavcu ni niti malo pogodu. Seveda je postregel s konstruktivno in s svežo ustvarjalnostjo podprto kritiko.

Novica dneva pa prihaja iz Avstralije, od koder se je vrnil Ivo Milovanovič: njegova slavna ura Filani patak, ki zamuja dve minuti, je zmagala na tekmovanju za najbolj trapasti predmet muzeja v Sydneyu. Novica je zasenčila celo največji preobrat v svetu šovbiznisa, da je namreč Komunala kupila Rudonjo. Umazane podrobnosti iz sveta nogometa v tokratnem pogovoru z Gašparjem Gašparjem Mišičem in Cristianom Ronaldom.

»Biti ali ne biti – kle ni vprašanje.«

Je v zaključek tokratne oddaje pribil Serpentinšek ml.

Sašo Hribar