O kom bodo Gagajevci gagali ta petek? Sašo Hribar bo Tilnu Artaču, Nejcu Mravlji, Aleksandru Pozveku in Marku Cirmanu razkril skrivnost na predvečer vnovičnega usodnega srečanja neugnanih, nepredvidljivih, neizprosnih in brezkompromisnih satirikov, ki prvoprogramsko poslušalstvo zabavajo že četrt stoletja. Kritičen, zajedljiv, radosten in vedno aktualen skok v konec tedna vas znova čaka v petek po 10. uri na Prvem! Če imate takrat preveč dela, boste oddajo kmalu po živi izvedbi našli tu - v svojo napravo pa lahko prelijete tudi njen podcast: http://podcast.rtvslo.si/radio_ga_ga.xml.

Radio Ga Ga je tokrat ekskluzivno razkril novico, da CNN in BBC poročata o Slovencih, ki so že trideset let brez srca, pa jih vseeno operirajo na srcu. A nekaterim Slovencem manjka še kaj drugega. Kaj manjka predsedniku Pahorju, da bi ga povabili na vesoljsko odpravo, kamor si tako želi?

»Za vse, kar človek počne, je potrebno čutenje,« meni predsednik Pahor. »In potreben je kompromis. Sibirija, denimo, je velik problem: tam je pozimi -50 stopinj, poleti pa ne. Tu ni kompromisov, kar ni dobro. Jaz pa sem predsednik države zaradi kompromisov.«

Radio Ga Ga se je tokrat obregnil še ob uro Iva Milovanoviča, ki jo uporablja tudi metalka kopja Martine Ratej. Kako? Odgovorila bo športnica sama.

Kaj pa je Red vitezov vinskega groba? Dr. Artur Štern je v tokratni oddaji podrobno predstavil, od kod se je vzela ta skrivnostna organizacija. Menda se je vse skupaj začelo z neformalnim pogovorom med njim in novinarjem Igorjem Bergantom … Vse o vinu, ko človeka nagovori in skozenj govori do bridkega groba, s številnimi nazornimi primeri v tokratni oddaji.

Menda denar v Elanu preprosto ponikne. Karl Erjavec se je tja odpravil s šestdeset tisoč evri, jih spustil v Elan in preveril, ali bodo na dnu res poniknili. Raziskava je vzela svoj čas, in kot zatrjuje naš zunanji minister, jih je v pičlih dopoldanskih urah poniknilo – nič.

 »Kakšna je država brez tradicije? Nikakva,« zatrjuje Erjavec.

In prav zato Karl v Begunjah ustanavlja Begun(j)ski center Roberta Časarja, s katerim bo v Sloveniji zadržal vse gospodarstvenike in politike, ki bi jih sicer vzel svet. Kot vedno znova jemlje Toma Križnarja, ki Slovenijo poziva, naj že končno proda vse, kar ima, po kakršnikoli ceni. In kaj bo z vsem tem denarjem? Odkrijte v Radiu Ga Ga!

 

Sašo Hribar