Andrej Majes je pridelovalec Bio zdravilnih rastlin, podjetnik, ki ustvarja prek 150 izdelkov iz zdravilnih rastlin za lajšanje in premagovanje bolezenskih težav. Nad zelišči ga je navdušil oče - pri njem je Majes pridobil prvo znanje o rastlinah in njihovih zdravilnih učinkih. Ker je želel svoje spoznanje še nadgraditi, je počasi začel spoznavati ajurvedo - najstarejšo obliko naravne medicine na zemlji. Danes je priznan terapevt Mahariši ajurvede, saj izvaja diagnozo pulza, starodavno tehniko branja srčnega utripa, s katero lahko ugotavljamo neravnovesja v telesu in svetujemo, kako na naraven način telo ponovno uskladiti z vedno negujočimi zakoni narave ter tako vzpostaviti popolno zdravje. O zdravilnih rastlinah in Mahariši ajurvedi se bo z Andrejem Majesom v noči s torka na sredo pogovarjala voditeljica Tadeja Bizilj.

Ker je želel Andrej Majes svoje spoznanje o zdravilnih rastlinah še nadgraditi, je počasi začel spoznavati ajurvedo – najstarejšo obliko naravne medicine na zemlji. Ajurveda je starodavna znanost o ohranjanju zdravja, ki je stara že tisočletja. Ajurveda dobesedno pomeni znanje o življenju oziroma znanje o dolgem življenju. In ajurveda svetuje, da mora človek za boljše počutje piti vročo vodo.

“Včasih so te gledali malo čudno, če piješ vročo vodo.”

 

Ravno nasprotni pa so, razlaga Majes, po ajurvedi učinki kave.

“Energija, ki pride s kavo, je energija, ki sčasoma zmanjšuje vitalnost v telesu.”

 

Danes je Andrej priznan terapevt Mahariši ajurvede, saj izvaja diagnozo pulza, starodavno tehniko branja srčnega utripa, s katero lahko ugotavljamo neravnovesja v telesu in svetujemo, kako na naraven način telo ponovno uskladiti z vedno negujočimi zakoni narave ter tako vzpostaviti popolno zdravje.

 

To je le nekaj utrinkov z nočnega obiska – pogovoru z nočnim gostom Andrejem Majesom lahko v celoti prisluhnete v spletnem arhivu oddaje Nočni obisk.

Za konec pa še zaključna misel pogovora.

“Zdravje je zelo povezano s srečo.”

Tadeja Bizilj