Nordijsko svetovno smučarsko prvenstvo v Falunu zavzeto spremljajo tudi naši rojaki na Švedskem in Ivan Kanovnik, ki živi v bližini prizorišča tekmovanj v kraju Ludvika, si je v Falunu ogledal nastope slovenskih športnikov. Povedal bo kakšno je bilo vzdušje, slišali pa bomo tudi več o življenju v tej skandinavski državi, saj je tam že 40 let.  Na Švedsko se je preselil izpod Pohorja, delal je v rudniku, zdaj pa je upokojenec.

Slovenska skupnost na Malti v zadnjih letih številčno narašča, med njimi prevladujejo mladi. Marko Keber iz Sevnice se je v to otoško državo preselil pred tremi leti in se tam ukvarja s spletnim igralništvom. Seznanil nas bo z zanimivostmi življenja na Malti, kjer so dobri pogoji za delo, nepremičnine so drage,  promet dokaj neurejen, domačini pa precej konzervativni.

Slovenski arhitekt Zoran Doršner živi v Sarajevu in med drugim je  pred dobrimi tremi desetletji projektiral steze za smučarska tekmovanja na zimskih olimpijskih igrah. Nekaj podrobnosti o tem bo nanizal v nocojšnji oddaji.

Naš gost bo še profesor Michael Biggins Američan, ki predava na Univerzi Washington v Seattlu, je velik ljubitelj slovenske kulture in jezika, iz katerega prevaja, hkrati pa je tudi srčika povezovanja naših rojakov v Seattlu in okolici v okviru društva Slovenska miza.

Toni Laterner