Paradni konj slovenske radijske dnevno aktualne in politične satire. Po navadi šaljiva, a večkrat presneto zavezujoča oddaja. Radio Ga Ga je piker, posmehljiv, zajedljiv, nabrit, skrivnosten, brezkompromisen, vedno aktualen in mogoč v nemogočem. Sašo Hribar in njegova skupina sijajnih imitatorjev znanih osebnosti iz političnega in javnega življenja, v kateri so še Tilen Artač, Jure Mastnak, Nejc Mravlja, Aleksander Pozvek in Marko Cirman, vsak petek poskrbita za radosten skok v konec tedna.
Če imate ob petkih po 10. uri preveč dela, snemite podcast Radia Ga Ga z naslova http://podcast.rtvslo.si/radio_ga_ga.xml in ga poslušajte, kadar vam drago!

Kaj so tokrat zakuhali Sašo Hribar, Tilen Artač, Nejc Mravlja, Aleksander Pozvek in Marko Cirman?

Celih pet milimetrov snega je padlo v Ljubljani in rdeči alarm je bil upravičen! Radio Ga Ga se je izkazal s svojo aktualnostjo, saj je angažiral celo poročevalce s komercialnih televizij. Zaradi vremenske ujme so na drsališču začeli izločati otroke na drsalkah.

Slovenska politika in estrada letita v Bruselj protestirat, ker ni snega, toda Adriini motorji ju lahko pripeljejo samo do Kamniških Alp. Za preostanek poleta bodo poskrbele Akrapovičeve izpušne cevi, obširno poroča posebni Gagajev dopisnik z letala, ki ga pilotira Serpentinšek st., Artur Štern. Rezervne dele je v Tehniškem muzeju nabrala Elka, ki je poskrbela tudi za gorivo. Posebna poročevalka s tiskovne konference pred zgodovinskim poletom gospa Cilka nas je spomnila na druge nedavne katastrofe, ki so prizadele njeno vas. Predsednik Pahor se je izkazal s tehtno analizo težavnosti letalskega podviga. Med potniki so tudi Ludve Martelanc, Miro Cerar, Mojca Mavec, Dimitrij Rupel, Igor Lukšič, Martina Ratej, Svetlana Makarovič, Marcel Štefančič, Jože Potrebuješ (ki je premierno predstavil novi pesmici z naslovoma Vremenska slika in Alarm polka), Goran Obrez in mnogi drugi.

Toda – bo letalo sploh vzletelo? In če, bo res letelo proti severu? Odisejada slovenskega politično estradnega letala v Radiu Ga Ga 6. februarja!

 

Sašo Hribar