Vladno varčevanje na račun občin se vrti predvsem okoli povprečnine. Župani si želijo, da bi bila ta 525 evrov na prebivalca, vlada predlaga nižje zneske. Ti pa bodo za predstavnike lokalne samouprave sprejemljivi le, če bo vlada ob tem znižala stroške občin. Koliko so popustile občine in kaj jim ponuja vlada? Bo ob nižjih prihodkih občin najprej trpela sociala ali bodo klestili infrastrukturne projekte? Bodo občinam odobrili dodatno zadolževanje? O teh in drugih vprašanjih, povezanih s to temo, v današnjem Studiu ob 17h z voditeljem Danijem Poslekom.

Vladno varčevanje na račun občin se vrti predvsem okoli povprečnine. Župani si želijo, da bi bila ta 525 evrov na prebivalca, vlada predlaga nižje zneske.Ti pa bodo za predstavnike lokalne samouprave sprejemljivi le, če bo vlada ob tem znižala stroške občin.

Koliko so popustile občine in kaj jim ponuja vlada? Bo ob nižjih prihodkih občin najprej trpela sociala ali bodo klestili infrastrukturne projekte? Bodo občinam odobrili dodatno zadolževanje? O teh in drugih vprašanjih, povezanih s to temo, v današnjem Studiu ob 17h z voditeljem Danijem Poslekom.

Prvi